EMS

EMS är ett form av träning där man aktiverar nästan 90% av kroppens muskler samtidigt.

Det kan räcka med 20 minuters träning vilket motsvarar fleratals timmar av den vanliga tradionella styrketräning. EMS är en skönsam behandling för leder och verk i kroppen eftersom det inte ingår någon sort av tygndlyft. EMS träningsformen passar både för dig som vill bygga muskler på ett snabbare sätt, för dig som vill gå ner i vikt och även för dig som har smärtproblematik. Vi på EMS anpassar alltid vår träning efter dina behov oavsett ålder.

Du som är en ny kund får möjlighet att kunna prova EMS träningen till ett bättre pris endast 275 kr (ord.pris 525). Detta är för att få möjlighet att skapa anpassat upplägg och tränings inställningar på utrustningen för din kropp samt nervsystem och för att du skall känna upplevelsen. Du kan även då bra att ställa frågorna som du har innan du bestämmer dig hur du vill fortsätta. Vi har även ett utbud med paketer för viktminskning där man kan köpa flera pass tillsammans eller går att betala även vid varje tillfälle.

Du börjar med att byta om till ett underställ som du får på plats. Du har ditt eget omklädningsrum. Därefter klär din EMS-instruktör på dig en dräkt som är sprayad med vatten. Vattnet på dräkten är till för att dräkten och kroppen ska kunna få kontakt med varandra. Under passets gång får du utföra övningar på den nivå som passar dig. Dräkten stimulerar upp till 90% av kroppens muskulatur under impulserna. Vi kommer åt djup muskulatur på ett mycket effektivare sätt än någon annan träningsform.

Forskning visar att en kontraktion av en muskel i traditionell styrketräning, med den tyngsta kraft muskeln kan spänna med tyngsta vikt, ger 1 Hz per kontraktion. I EMS-träning stimuleras muskulaturen med 80 Hz per sekund. Du får med det en effekt motsvarande upp till 80 repetitioner per sekund. Forskning visar även att EMS kommer åt djupare in i muskelfibrerna i förhållande till traditionell styrketräning vilket medför förbättrad funktion av muskeln och ökad muskeltillväxt. EMS-träning är skonsam för leder och ligament då det inte krävs någon tung belastning för att kunna få ut maximal effekt. Ju mer muskelmassa du har, desto mer ökar din basalmetabolism, det vill säga förbränning i vila.

Om du är gravid ska du inte träna EMS-träning. Har du någon sjukdom som gör att du känner dig osäker på om du kan utföra EMS måste du kontakta läkare som kan avgöra om du kan träna hos oss. Har du fler frågor kring EMS så är du alltid varmt välkommen att mejla oss om detta.